~ Celebrating International Women’s Day ~
A Day of Inspiring Dialogue & Classes
Sunday, March 6, 2022
8a.m. PST/11a.m. EST/ 4 p.m. GMT
$25 Registration / Scholarships Available / Donations Encouraged
PARTICIPANT BIOGRAPHIES (Click HERE to read).
SCHEDULE OF THE DAY
*Please make sure to check your local time with timezone converter
8 a.m. PST/ 11a.m. EST/ 4 p.m. GMT
Opening & Hosting Organizations Introduction (30 minutes)
Kayoko Mitsumatsu(Yoga Gives Back), Erica Barth(Exhale to Inhale),
Melanie Klein (Yoga and Body Image Coalition), Monisha Raja (YogaAid)
8:30 a.m. PST/ 11:30 a.m. EST/ 4:30 p.m. GMT
PANEL “YOGA & Activism” (45 minutes)
Melanie Klein (Moderator), Julie Fernandez, Kallie Schut, Jammella Anderson, Jocelyn Solomon
9:30 a.m. PST/12:30p.m. EST/ 5:30 p.m. GMT
Chanting (30 minutes)
10 a.m. PST/ 1p.m. EST/ 6p.m. GMT
Trauma Healing Yoga (30 minutes)
Jenna Conner (Introduction), Ailen Pedraza (Practice)
11a.m.PST/ 2p.m. EST/7p.m GMT
“The Yoga of Motherhood: dialogue & practice (1 hour)
Pranidhi Varshney, Holly Leever, Alexandra South, Meredith Fogg Liberos, Alana Adye-Jones
Noon PST/ 3p.m. EST/ 8 p.m. GMT
Ayurveda Cooking Class (40 minutes)
12:45 p.m. PST/ 3:45 p.m. EST/ 8:45 p.m. GMT
Guided Meditation (30 minutes)
Dr. Romie Mushtaq, MD
1:15 p.m. PST/ 4:15 p.m. EST/ 9:15 p.m. GMT
Panel 2 “Yoga & Sisterhood” (45 minutes)
Felicia Tomasko (Moderator), Mirabelle D’Cunha, Nadine MacNeil, Nina Rao, Susanna Barkataki
2 p.m. PST/ 5 p.m. EST/ 10 p.m. GMT
Chanting (30 minutes)
2:30 p.m. PST/ 5:30 p.m. EST/ 10:30 p.m. GMT
Kayoko Mitsumatsu (Yoga Gives Back), Monisha Raja (Yoga Aid)
Imagine a gender equal world.
A world free of bias, stereotypes, and discrimination.
A world that is diverse, equitable, and inclusive.
A world where difference is valued and celebrated.
Together we can forge women’s equality.
Collectively we can all #BreakTheBias through YOGA.
Why Women-in-Yoga Empowerment Conference?
Our Second Annual “Women-in-Yoga Empowerment Conference” will unite global, like-minded women leaders for a discussion on gender inequalities and how YOGA can be used as a tool to create change within practitioners and communities. As an annual gathering, the panelists, leaders of international yoga organizations and communities, will join forces to deliver a thought-provoking dialogue and practice sessions that we hope will inspire you to #BreakTheBias with yoga.
Funds raised from event registration and donations will be split evenly amongst the 3 participating non-profit organizations to empower girls and women in need. Click on the following links to learn about the inspiring work of these incredible charities: Exhale to Inhale, YogaAid and Yoga Gives Back.